Webbkarta VäLJ SPRåK


Pharbio Omega-3 CassisPharbio Omega-3 Cassis2010-08-12 10:30:00

Nu finns omega-3 med god smak även för vuxna

Nu är den här, den första omega-3-kapseln som smakar friskt av svartvinbär och som både går att svälja hel och att tugga. Pharbio Omega-3 Cassis innehåller 500 mg högkoncentrerad fiskolja och E-vitamin.

Fett är livsnödvändigt. Det finns olika typer av fettsyror som alla har viktiga funktioner i kroppen. Omega-3 är fleromättade fettsyror som är nödvändiga för de flesta organ i kroppen, till exempel hjärnan, blodkärlen, njurarna och ögonen. Omega-3 behövs även för immunförsvaret. Vi måste få i oss omega-3 genom födan eftersom kroppen inte kan bilda de viktiga fettsyrorna på egen hand.

Många tar idag omega-3 kapslar för att kompensera att de äter för lite fet fisk och andra födoämnen rika på omega-3. Samtidigt associerar en del omega-3 med stora kapslar och fisksmak eller en oljig känsla. Endast en femtedel av omega-3-konsumenterna i åldern 30-45 år tar kosttillskottet varje dag. Av dem i samma ålder som endast sällan tar omega-3  i kapselform uppger 16 procent att de skulle ta det oftare om kapslarna var mindre, gick att tugga och smakade gott.*)

Efterfrågad produkt
Cederroth lanserar nu Pharbio Omega-3 Cassis för att gå dessa önskemål hos yngre konsumenter till mötes. En testpanel med 400 män och kvinnor fick smaka på de mindre, smaksatta kapslarna och gav betyget ”väldigt god” (6,2 på skala 1-10).

Pharbio Omega-3 Cassis kan antingen tuggas eller sväljas hela. Två kapslar ger det rekommenderade dagliga intaget av omega-3. Pharbio Omega-3 Cassis säljs på apotek och i hälsofackhandeln från och med augusti.

Omega-3 för varje behov
Under varumärket Pharbio Omega-3 erbjuder Cederroth i och med lanseringen av Pharbio Omega-3 Cassis produkter anpassade för varje behov:
• Pharbio Omega-3 Forte, 1 000 mg
• Pharbio Omega-3 Barn, 240 mg
• Pharbio Omega-3 Cassis, 500 mg

Om omega-3
Den viktigaste naturliga källan för omega-3 är fet fisk som lax, strömming och makrill. För att fylla behovet bör man äta fisk 2-3 gånger i veckan och då välja framför allt fet fisk.

De två viktigaste fettsyrorna inom omega-3-gruppen är DHA (dokosahexaensyra) och EPA (eikosapentaensyra). De kallas också för fiskfettsyror eftersom de främst finns i fet fisk som makrill, lax, strömming. Små mängder förekommer också i ägg.

För gravida kvinnor är det särskilt viktigt med DHA och EPA för att fostret ska utvecklas normalt.

Pharbios omega-3-produkter framställs enligt farmaceutisk standard. Fisken som används i Pharbio Omega-3 Forte och Pharbio Omega-3 Cassis fångas uteslutande utanför Sydamerikas kuster; Chile och Peru. Fisken i Pharbio Omega-3 Barn fångas huvudsakligen i västra Stilla havet och Indiska oceanen. De reningsprocesser som används vid framställningen av Pharbios omega-3-produkter garanterar en produkt renad från miljögifter och tungmetaller.

Fakta om Pharbio Omega-3 Cassis
Innehåll per kapsel om 500 mg koncentrerad fiskolja:
Omega-3-fettsyror som triglycerider   255 mg 
EPA   135 mg
DHA  90 mg
Vitamin E   2  mg 

Dosering: 2 kapslar per dag
Förpackningen innehåller 90 kapslar (2 månaders förbrukning)
Pris cirka 189 kr = 4,20 kr/dygn   
Hållbarhet: 2 år i obruten förpackning

*) MIND Research, omega-3-test 2010

Ytterligare information:
Per Hartman, Adviser Medical Marketing, Cederroth AB
Tel 08- 590 963 76
per.hartman@cederroth.com

Ulrika Palmquist, produktchef, Cederroth AB
Tel 08- 590 963 10
ulrika.palmquist@cederroth.com

www.pharbio.se


Cederroth AB bedriver genom egna dotterbolag och fristående distributörer marknadsföring och försäljning av hygien-, egenvårds-, friskvårds-, sårvårds-, hushålls- och första hjälpenprodukter. Cederroth verkar från idé och forskning till färdig produkt. De flesta produkter tillverkas i egna fabriker i Sverige, Danmark och Polen. Cederroth har cirka 800 anställda. Se vidare www.cederroth.com och www.cederroth.se
 
  
Under varumärket Pharbio erbjuder vi receptfria egenvårdsprodukter inom bland annat sömn- och vattenkastningsbesvär samt omega-3, inklusive en av Sveriges mest sålda produkter med högkoncentrerad fiskolja. Pharbios produkter finns på apotek, i hälsofackhandeln och dagligvaruhandeln. Se vidare www.pharbio.se 


 


Pressmeddelanden

Företagsnytt

Varumärkesnytt

2015-03-23

HTH Skin Repair