Webbkarta VäLJ SPRåK


Allevo Ready-To-Drink nyheterAllevo Ready-To-Drink nyheter2013-08-29 16:44:00

Ny smak, mindre socker och laktosfri Caffe Latte!


Fräsch Lemon & Lime Smoothie utan tillsatt socker och Laktosfri Caffe Latte Drink med
marknadens lägsta sockerhalt*

Allévos smoothie med en frisk och fräsch smak av Lemon & Lime och helt utan tillsatt socker är höstens nya smakupplevelse. Drycken innehåller enbart naturliga sockerarter från laktos och juice. Alla Allévos High Protein följer efter – inget tillsatt socker utan endast naturliga sockerarter. Till sist ännu en god nyhet i höst - en laktosfri Caffe Latte med marknadens lägsta sockerhalt*.

Från Allévo finns idag färdigblandade drycker (RTD) i tre smaker och de används antingen som måltidsersättning vid kickstart av en viktnedgång, eller för att ersätta ett mellanmål eller en frukost**. Samtliga drycker har hög proteinhalt, ca 14 g/dryck, vilket ger ökad mättnad och underlättar på så vis en viktnedgång.

- Vi tar sockerdebatten på allvar och lägger ner mycket arbete både på att bredda vårt utbud och på att förbättra befintliga produkter, säger Susanne Stross, produktansvarig för Allévo på Cederroth.

- Lemon & Lime Smoothie är vår första dryck som inte innehåller tillsatt socker utan enbart naturligt socker från laktos och fruktjuicer. Den har en sockerhalt på 4,8 %, vilket också inom kort blir nivån för de övriga dryckerna.

Det känns bra att kunna erbjuda produkter som inte har tillsatt socker eller har en låg sockernivå, eftersom vi vet att konsumenterna efterfrågar det.

Laktosfri Caffe Latte - Ready-To-Drink med marknadens lägsta sockerhalt
-Kaffesmak är mycket populärt och vi vet att laktosintoleransen i Sverige ökar och därmed efterfrågan, säger Susanne Stross. Nu vill vi gärna tillmötesgå de laktosintolerantas behov även när det gäller våra drycker, precis som vi redan gjort med våra barer. Vi har också valt att sätta samma pris på den som på våra övriga drycker.

-Caffe Latte har marknadens lägsta sockerhalt, bara 2,5 %. Att det dessutom är en god och mättande shake känns mycket bra. Det ska vara gott att gå ner i vikt, betonar Susanne Stross.

Laktosfri Caffe Latte har samma pris i butik som Lemon & Lime Smoothie, cirka 21-25 kronor.

För ytterligare information:

Alexandra Norman, Nordic Brand Manager, Cederroth. Mobile: +4676-724 46 23.
E-mail: alexandra.norman@cederroth.com. Webb: www.allevo.nu eller www.cederroth.com

Fakta: 330 ml/förpackning. Kcal: 200 kcal. 14 g protein/måltid. Cirkapris i butik: 21 kr i dagligvaruhandeln och 25 kr på Apotek. Lemon & Lime Smoothie: 4,8 % naturligt socker från laktos och juice.
 Caffe Latte Drink: Laktosfri. 2,5 % socker (lägst på marknaden). Båda produkterna finns i butik i september.

Produktbilder hämtas på: http://www.cederroth.com/sv/Press/ . Välj Bildbanken och därefter Hälsa/Hälsokost och till sist varumärket Allévo.


Pressmeddelanden

Företagsnytt

Varumärkesnytt

2015-03-23

HTH Skin Repair