Webbkarta VäLJ SPRåK


BliwBliwMildhet i sin renaste form

Historia

Bliw lanserades 1968 och var då den första flytande tvål som kunde köpas i butik. Formuleringen, formen och färgspelet har utvecklats under åren. År 2002 blev den runda bubblan ännu rundare i formen med hjälp av Alessi-designern Stefano Giovannoni och år 2005 lanserades den första bubblan som byggde på ett designsamarbete med nordiska formgivare. Våren 2009 relanserades Bliw med ny design och nya dofter. I samband med detta blev tvålen också miljömärkt med Svanen.
2013 var det dags igen att uppgradera sortimentet. Härliga dofter och sköna färger med fin design ger inspiration till badrum och kök. En nydesignad pumpflaska i PET lanserades samtidigt med nya härliga dofter och fortsatt nordiskt koncept. Vi  behåller vår bästsäljare Blåbär och kompletterar med dofter som Daggkåpa, Linnea, Vitsippa, Blåklint och Rödklöver/Hallon. Den klassiska bubblan uppdaterades också med ny design och nya dofter.

En mild tvål som hämtar inspiration från naturens skafferi

Bliw är en mild och skonsam tvål som hämtat inspiration till dofter och färger från vår nordiska natur. Tvålen är mjukt krämig och löddrar bra även i saltvatten, hårt och kallt vatten. Bliw tillverkas i Sverige och är miljömärkt med Svanen, vilket är en garanti för att produkten så lite som möjligt påverkar vår miljö.

Nordisk form i vardagen

I flera omgångar har Bliw haft ett designsamarbete med nordiska formgivare som har fått göra en ny grafisk design till Bliw bubblan. Det första samarbetet skedde 2005 med den svenska 10-gruppen och resultatet blev en röd bubbla med vitt tryck.  
År 2006 lanserades en svart-vit bubbla som var resultatet av en designtävling bland unga konst- och designstuderande i Norden och år 2007 lanserades de gröna och turkosa bubblor som var resultatet av ett designsamarbete med det finska klädmärket Nanso. År 2009 lanserades en tvålpump i ett designsamarbete med en samisk konstnär.